Buwegs Installatie BV. | Grutbroek 36, 7008AN Doetinchem | 0314-330658 | Info@buwegs.nl

sliderimage

Op zoek naar een airco?

De zomer komt eraan en je herinnert je nog de hete dagen van vorig jaar. Dit jaar wil je voorkomen dat je zwetend je bed uitdrijft of puffend op de bank zit. Er is dan ook geen groter comfort dan een heerlijk frisse woning. Of het nu een appartement, een tussenwoning of een vrijstaand huis is; een betrouwbaar verkoelingssysteem is een goede investering.

Wat is nu de beste klimaatoplossing voor jou? Heb je dan een airco nodig of in meerdere ruimtes?

Vrijblijvend persoonlijk advies in een nieuwe airco voor u thuis of op kantoor? Neem vrijblijvend contact op met Buwegs! 0314-330658

Airconditioning; méér dan alleen koelen

Als je airco zegt denkt iedereen aan het systeem op kantoor of in een hotelkamer. In de ruimte hangt dan een unit aan de muur(wandmodel) of zit het in het plafond verwerkt. Deze unit blaast dan koele lucht in de ruimte. Hierdoor wordt de kamer gekoeld.

Maar wist je dat dit systeem wordt aangedreven door een warmtepomp? Het wordt ook wel een lucht-luchtwarmtepomp genoemd. Bij het koelen voert de warmtepomp de warme lucht af naar buiten en de koelvloeistof die in het circuit stroomt voert koude lucht aan de ruimte in.

Op frisse dagen onttrekt de buitenunit warmte aan de buitenlucht. De warme lucht wordt door de units binnenshuis de kamer ingeblazen. Een airco is dus eigenlijk ook gewoon een warmtepomp.

Op de vraag “Wat is het verschil tussen een airco en een warmtepomp” is het korte antwoord; een airco is een soort warmtepomp. Een lucht/lucht-warmtepomp.

Ben je op zoek naar een klassiek airco-systeem voor tegen de wand, dan bieden diversen merken een ruime keuze aan binnen- & buiten units aan. Wij geven hier graag persoonlijk advies in voor uw situatie.

                            

Wij komen altijd eerst de locatie beoordelen om u van een gedegen advies te kunnen voorzien. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak!

Wij leveren en installeren uitsluitend professionele airconditionings systemen welke zijn bedoeld voor permanent gebruik. Deze systemen zijn over het algemeen voorzien van een split unit waardoor de warmte aan de buitenzijde van het pand kan worden afgevoerd. Deze systemen dienen vakkundig te worden geïnstalleerd en zorgen vervolgens voor een jarenlang aangenaam klimaat.