Buwegs Installatie BV. | Grutbroek 36, 7008AN Doetinchem | 0314-330658 | Info@buwegs.nl

sliderimage

Duurzaam verwarmen, koelen & warm tapwater

Warmtepompen

Zomer of winter, het hele jaar regelt de warmtepomp voor jou de ideale temperatuur in jouw woning. Van de perfecte temperatuur in de slaapkamer tot de meest comfortabele temperatuur om te werken of te studeren, de warmtepomp regelt het voor je.

Een warmtepomp kan naast verwarmen dus ook koelen. Het is een duurzame totaaloplossing voor de klimaatregeling in jouw woning.

Slim gebruik van energie

Een warmtepomp is een uiterst energie-efficiënt systeem dat gratis energie uit de buitenlucht onttrekt en die gebruikt voor verwarming en koeling van lucht en/of water. Een warmtepomp werkt op elektriciteit en maakt slim gebruik van de al aanwezige warmte in een bron. Deze warmte wordt gebruikt als energie om nog meer warmte op te wekken. Dat is slim, want dat scheelt elektriciteit!

Met een warmtepomp kan je naast verwarmen ook koelen. Het is precies die dubbele functie die zo kenmerkend is voor een warmtepomp. Het hele jaar door kan je gebruik maken van dit systeem: in de winter en in het voor- en najaar om te verwarmen (hoofd- en bijverwarming), in de zomer om de ruimte te koelen en te ontvochtigen.

Welke soorten warmtepomp zijn er?

Lucht/water warmtepomp – De lucht/water warmtepomp maakt gebruik van de buitenlucht als warmtebron en maakt warm water voor radiatoren, vloerverwarming en/of warm tapwater. De lucht/water warmtepomp is de beste keuze voor particulieren. In veel gevallen kan je voor deze warmtepomp een subsidie(verbouwing of vervanging) ontvangen.

Hybride warmtepomp Wil je graag jouw bestaande woning verduurzamen? Dan is het installeren van een hybride warmtepomp vaak een goede optie. In een hybride systeem werken de cv-ketel en warmtepomp samen om jouw huis van warmte en warm water te voorzien. Dit bespaart veel gas: je hebt nog maar een derde nodig van wat je nu verbruikt. De hybride warmtepomp is de beste keuze voor particulieren. In veel gevallen kan je voor deze warmtepomp een subsidie(verbouwing of vervanging) ontvangen.

Water/water warmtepomp – De water/water warmtepomp maakt gebruik van grondwarmte of een waterbron (al dan niet onder de grond). Het verwarmde water kan gebruikt worden voor radiatoren, vloerverwarming en/of warm tapwater. Deze warmtepomp wordt ook wel aardwarmtepomp of grondgebonden warmtepomp genoemd. De water/water warmtepomp wordt veelal gebruikt voor grote toepassingen, zoals een groot bedrijf, in de industrie of zelfs een complete woonwijk.

Interesse in een warmtepomp oplossing?

Wij helpen u graag met de juiste keuze van een warmtepompsysteem. Wat past bij uw persoonlijke woonsituatie? Laat u adviseren door Buwegs Installatie.
           Cascadesystemen                            Logo Nibe Energietechniek